Διατροφική δήλωση πάνω στα κιβώτια με χύδην προϊόν 2017
13 Μαρτίου 2017
Παράταση εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο αποβλήτων εώς 20 Ιουλίου 2017
6 Ιουνίου 2017

Υπόμνημα προς Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

H Ένωση Ζαχαρωδών αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία σε ένα θεσμικό πλαίσιο χρήσεων γης κατέθεσε σχετικό υπόμνημα τονίζοντας την αντίθεσή της σε ορισμένες διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου :

Διαβάστε το σχετικό κείμενο που ακολουθεί.

Yπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αρχική ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΧΡΗΣΕΩΝ ΓΗΣ

Άρθρο 04 – 3. Γενική Κατοικία

Σχόλια « 1 2

13 Μαρτίου 2017, 12:23 | ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΒΙΟΧΑΝΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΖΑΧΑΡΩΔΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μόνιμος Σύνδεσμος

————————————–

Αξιότιμοι κύριοι

Στο άρθρο 4, παρ.3 που αφορά την Γενική Κατοικία αναφέρει ότι :

Στο άρθρο 4, παρ.3 που αφορά την Γενική Κατοικία αναφέρει ότι : Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης επιτρέπονται, μέχρι 400 τμ συνολικής επιφάνειας δόμησης.

Επίσης στο άρθρο 5, παρ.4 που αφορά το Πολεοδομικό Κέντρο αναφέρει ότι : Επαγγελματικά εργαστήρια χαμηλής όχλησης μέχρι 500τμ συνολικής επιφάνειας δόμησης ανά γήπεδο.

Παράλληλα στο παραπάνω άρθρο απαγορεύει εντελώς τα επαγγελματικά εργαστήρια στο Τοπικό Κέντρο Γειτονιάς, απαγόρευση που δεν ίσχυε στον προηγούμενο καθορισμό χρήσεων γης (ΠΔ/23-2-87 (ΦΕΚ-166/Δ/6-3-87))

Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο είναι καταδικαστικό για τις μικρές βιοτεχνίες – εργαστήρια, αλλά και πιο συγκεκριμένα για τα επαγγέλματα που εκπροσωπεί ο σύλλογος μας.

Η Γενική Κατοικία και το Πολεοδομικό Κέντρο, αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο τμήμα του ιστού της πόλης και οι παραπάνω περιορισμοί θα οδηγήσουν σε σταδιακό κλείσιμο ή απομάκρυνση όλων των μικρών και μεσαίων βιοτεχνιών – εργαστηρίων, που αποτελούν τον πυλώνα της παραγωγής στην χώρα μας.

Οι παραπάνω περιορισμοί αναφέρονται σε συνολική επιφάνεια δόμησης.

Το παραπάνω σημαίνει ότι σε πολυώροφο κτίριο (με κατοικίες, άλλα καταστήματα κλπ) δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης εργαστηρίου, ενώ σε ένα ανεξάρτητο κτίριο χωρίς άλλες χρήσεις θα υπάρχει ο περιορισμός των 400 m2 ή 500 m2 ανάλογα με την χρήση (Γ.Κ. ή Π.Κ.).

Οπωσδήποτε τα παραπάνω εμβαδά αν συνυπολογίσουμε τους αποθηκευτικούς χώρους, τους χώρους υγιεινής (WC, ντουζ, αποδυτήρια), γραφείο, τον χώρο πλύσεως και τον χώρο παραγωγής, είναι σχεδόν απαγορευτικό για την εγκατάσταση ενός εργαστηρίου.

Θεωρούμε ότι ο περιορισμός των τετραγωνικών μέτρων, είναι καταδικαστικός για την λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και δεν θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ή στην είσοδο νέων επενδύσεων.

Επίσης δεν προσφέρει σε τίποτα στον περιορισμό της όχλησης εντός των πόλεων, αφού το μόνο που θα δημιουργήσει είναι περισσότερους κενούς επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν.

Link της διαβούλευσης: http://www.opengov.gr/minenv/?p=8443