Επίσημος έλεγχος στον τομέα των επιχειρήσεων Ζαχαρωδών Προϊόντων απο τον ΕΦΕΤ (pdf)
11 Ιουνίου 2018

Παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές – Επισήμανση ζαχαρωδών τροφίμων

Ο κ. Νικόλαος Ντάνος, Msc Κτηνιάτρων, Δ/νση Αξιολόγησης Εγκρίσεων για θέματα επισήμανσης (ΕΦΕΤ) προσκεκλημένoς στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης αναφέρθηκε στην παρουσίασή του στην Επισήμανση Ζαχαρωδών τροφίμων και για τα συχνά λάθη που κάνουν οι επιχειρήσεις και οδηγούν σε ανακλήσεις προϊόντων από την αγορά.

Λάθη γίνονται στις ετικέτες ειδικά όσον αφορά την αναγραφή στα λίπη και έλαια, τα πρόσθετα, τα αλλεργιογόνα, το είδος των ξηρών καρπών, την ημερομηνία λήξης, πότε αναγράφουμε σε ένα πρόσθετο ότι είναι «Ε» κλπ .

Πως μπορεί μια ετικέτα να είναι παραπλανητική, τι πρέπει να περιέχει σε σχέση με την ονομασία του προϊόντος ( πχ παστέλι με μέλι) πως αναγράφουμε συστατικά με μεταβαλλόμενες αναλογίες, και ότι είναι αναγκαίο να αναγράφεται η παρτίδα.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω pdf.