Απεβίωσε η Βασιλική Λαγού της εταιρείας ΤΡΙΑ ΛΑΜΔΑ
13 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το Nutri- Score –Συνεργασία με «Πρωτοβουλία»

Σε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά και εκπροσώπων παραγωγικών Φορέων – Μελών της «Πρωτοβουλίας για ένα αποτελεσματικό σύστημα διατροφικής εκπαίδευσης», μεταξύ αυτών και του Προέδρου της ΕΒΒΖΕ κ. Ιωάννη Λαγού ,με επικεφαλής τους προέδρους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλο Ραβάνη και του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννη Παναρίτη  τέθηκε  επί τάπητος  το προωθούμενο σύστημα επισήμανσης τροφίμων Nutri- Score και οι στρεβλώσεις που αναμένεται να προκαλέσει στην αγορά η καθιέρωσή του.

Οι εκπρόσωποι της “Πρωτοβουλίας”  έθεσαν στον Υπουργό, την ανάγκη να χαραχτεί μια ενιαία εθνική θέση για την δημιουργία υποχρεωτικού συστήματος επισήμανσης στα προϊόντα διατροφής, με βάση τις καταναλωτικές ιδιαιτερότητες των πολιτών και χωρίς να παραπλανάται ο καταναλωτής.

Πάγια θέση της Ένωσης και του Προέδρου μας Ιωάννη Λαγού  , σε συνεργασία με τον Επιστημονικό μας συνεργάτη καθηγητή κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλο, είναι η προστασία των παραδοσιακών  και εποχικών  Ζαχαρωδών  προιόντων καθώς και η πρόταση για την  συμμετοχή επιστημονικών συμβούλων  εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων στην επιστημονική  επιτροπή που έχει ορίσει το υπουργείο και έγινε δεκτή.

Οι Προτάσεις – αιτήματα που κατατέθηκαν στον Υπουργό, από την «Πρωτοβουλία», ήταν:

  • η διεξαγωγή ενημερωτικής εκδήλωσης από το Υπουργείο με συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών,
  • η προσθήκη ειδικών επιστημόνων εκπροσώπων των παραγωγικών κλάδων στην Εθνική Επιτροπή και
  • η ενημέρωση για τη μορφή και περιεχόμενο της έρευνας καταναλωτών, της Επιτροπής.

Η πρώτη αυτή συνάντηση με τον Υπουργό, που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ευελπιστούμε ότι θέτει μια καλή βάση για σταθερή επαφή μας στο εξής και μια ουσιαστική συμμετοχή των Φορέων – Μελών της «Πρωτοβουλίας» για την διαμόρφωση της εθνικής θέσης στο ζήτημα του Nutrı – score”,