ΕΒΒΖΕ – Ετήσια Γενική Συνέλευση 2019
14 Ιουνίου 2019
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδας 2020
31 Ιανουαρίου 2020

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Λαγός , ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Κόκκος ,και η Γενική Γραμματέας κα Βασιλική Χριστοπούλου της Ένωσης Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ζαχαρωδών Ελλάδας σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη συζήτησαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο των μικρών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα τον κλάδο των επιχειρήσεων Τροφίμων.

Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης να εκθέσουν τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου μας και να ενημερώσουν τον αρμόδιο Υπουργό για όσα δυσχεραίνουν καθημερινά την εργασία μας.

Ο Υπουργός κ. Άδωνης Γεωργιάδης αφού άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους της Ένωσης, μελετώντας το Υπόμνημα που του καταθέσαμε με τα θέματα που μας απασχολούν, ειδικότερα για το πρώτο θέμα του Υπομνήματος το Χωροταξικό με το οποίο επανακαθορίζονται οι κατηγορίες και το περιεχόμενο των χρήσεων γης, και πλήττει καίρια τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (άρθρα 3 και 4) που δραστηριοποιούνται σε περιοχές χαρακτηρισμένες ως «Γενική Κατοικία». δεσμεύθηκε να μεσολαβήσει για μία συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Οικονόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με σκοπό να συζητήσουμε το θέμα και να καταθέσουμε τις θέσεις μας.

Μετά το πέρας της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Ένωσης αφού ευχαρίστησαν θερμά τον Υπουργό για τον χρόνο του, εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα πορευτούμε μαζί με τους αρμοδίους του Υπουργείου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και στην δημιουργία ευνοϊκότερων όρων παραγωγής για τις πολυάριθμες, αλλά πολύ σημαντικές, σε αριθμό και προσφορά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στον συνημμένο υπόμνημα: